Bellaterra convoca una consulta per decidir si vol esdevenir un municipi independent
Els votants tindran una butlleta amb tres opcions: Sí, No i Altres. La consulta no serà vinculant, però l'EMD té previst presentar un expedient de segregacióde Cerdanyola al Parlament en cas que guanyi el Sí. L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, per la seva banda, considera positiu que la ciutadania "es pugui pronunciar sobre qualsevol tema" però avisa que "els resultats s'hauran d'analitzar".
En cas de victòria del No, l'EMD seguirà sent l'òrgan gestor d'un poble dins de Cerdanyola del Vallès. El membre i portaveu de la Comissió de segregació, Juanjo Brugera, s'ha mostrat "convençut" que hi haurà una participació important i que el Sí guanyarà. Brugera ha afegit que els tràmits s'iniciaran encara que només es guanyi per un 51%.
Vinculació amb Sant Cugat
Tot i pertànyer políticament a Cerdanyola, la vinculació de Bellaterra amb Sant Cugat és molt més estreta. De fet, un estudi encarregat per l'EMD de Bellaterra posava de manifest que el 60% dels seus habitants se sentien identificats amb Sant Cugat, mentre que només un 9% ho feia amb Cerdanyola.
El 70% dels bellaterrencs afirmava fer alguna activitat a Sant Cugat, més d'un 40% van a un centre sanitari santcugatenc i un 35% fa les compres d'alimentació també a aquesta ciutat.
En una entrevista de fa uns mesos al TOT, l'actual president de l'EMD, Ramon Andreu, es referia a aquesta situació: "Bellaterra és el que és. Aquí tenim una societat que està molt identificada amb Bellaterra, que està molt consolidada, però que té més vinculació amb el poble veí que amb el seu municipi".
A la pregunta de quin seria el seu escenari ideal per Bellaterra, Andreu responia: "Un poble normal, amb uns fonaments ben posats. Actualment tenim una societat amb un predomini alt de gent de Sant Cugat gestionada des de Cerdanyola. Això ens provoca dificultats."
No hay comentarios:
Publicar un comentario
¿Tienes algo que añadir?