viernes, 28 de agosto de 2015

Patatús al consumir un cava separatista.

Ni els separatistes poden amagar-ho.

En Marc Gonzàles Garcia havia descobert el catalanitzador de cognoms i volia celebrar l´alliberament genealògic. S´apropà al celler de la cantonada per comprar un cava. Al racó més obscur, ple de teranyines, jeia mig rovellada una ampolla de cava: no tenia etiqueta, ans una cubana l´identificava. El cor li bategà al ritme del TN de TV3, allargà la mà i l´agafà.
En Joan, l´amo del celler, se´n alegrà de treure´s de sobre la botella. Li havia regalat el distribuïdor i, després de nou mesos sense generar cap interès dels clients, l´havia separada per cromar el motor de la moto de trial el cap de setmana. El cava dolent fa bó per això. “Són 10€”, digué al client.
En Marc arribà a casa i obrí la botella després de sopar mentre mirava TV3. Hi posaven un programa nou sobre en Companys, en Francu i el 27S. Li tremolaven les mans mentre agafava la copa i recitava el noensestimen i l´ensvolenaixafar. Anava a buidar-la d´un glop quan un texte de l´etiqueta del darrere li cridà l´atenció. Estava escrit en lletres blanques, però es llegia clarament: “PRODUCT OF SPAIN”.
Era estiu, les finestres estaven obertes, i tot el barri sentí clarament el gemec esfereïdor: “espanyansrobaaaaaaaaaa!!”
http://dolcacatalunya.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¿Tienes algo que añadir?

A Toro Pasado

Opiniones de Santi Vila  (10 Setiembre 2022) "La mayoría del Gobierno de Puigdemont éramos supercatalanistas, pero también españoles&qu...